nl

7 grafieken die Asana-klanten graag gebruiken voor realtime-inzichten

Lees dit artikel in het Frans, Duits, Portuguees, Spaans, Traditioneel Chinees, Russisch, Engels, Koreaans, Zweeds, Italiaans, Pools of Japans.

Hebt u wel eens het gevoel dat u informatie over het werk van uw team mist? U weet dat er taken worden afgemaakt en dat er werk wordt gedaan, maar u weet niet of uw team op een efficiënte en duurzame manier werkt.

Met Universele rapporten krijgt u realtime inzicht in de status van het werk van uw team en weet u welke acties u moet ondernemen, zoals verzoeken om meer budget of meer medewerkers, of werk herverdelen. Door allerlei soorten dashboards te maken, kunt u gegevens ophalen van elk project en elk team, realtime informatie bekijken en problemen opmerken voor ze grotere problemen worden.

Hoe ziet Universele rapporten er in actie uit? Laten we de zeven grafieken eens beter bekijken die Asana-klanten graag gebruiken om hun werk bij te houden.

1. Weet op elk moment hoe het werk ervoor staat

Word nooit meer verrast door een onverwachte taak. Deze grafieken helpen u te begrijpen wat er aankomt en wat te laat is. Voer snel een statuscontrole uit over wat er op een bepaald gebied van uw team gebeurt, zodat u altijd twee stappen voorloopt op onverwacht werk.

2. Voorkom burn-outs – voordat ze beginnen

Hoeveel uren moet uw team deze week werken? Volgens de Anatomie van werk-index van 2020 gaf 87% van de kenniswerkers aan dat ze tot laat werkten. 7 van de 10 zei dat ze met een burn-out te maken hadden. Zorg ervoor dat uw teamleden niet overbelast raken door te begrijpen hoeveel werk er aankomt en hoe het over uw team is verdeeld. Wijs indien nodig het werk aan anderen toe of gebruik deze informatie om extra medewerkers of opdrachtnemers aan te vragen.

3. Begrijp waar aanvragen vandaan komen en anticipeer op toekomstige behoeften

Krijgt u het gevoel dat u steeds vaker een bepaald type verzoek binnenkrijgt? Begrijp welke types inkomend werk uw team ontvangt zodat u weet waar u middelen moet inzetten en waar de prioriteiten moeten liggen. Of u nu een wekelijks statusrapport wil of gewoon af en toe een controle wil, u kunt altijd de vinger aan de pols houden bij verschillende projecten en de behoeften beter anticiperen.

4. Bekijk workflowfasen en anticipeer op knelpunten

Bekijk in vogelvlucht in welke fasen de projecten van uw team zich bevinden. Hebt u heel veel werk waar nog niet aan begonnen is? Wanneer u het werk per fase kunt bekijken is het makkelijker om oplossingen te vinden voor knelpunten of lastminute taken. U kunt nu de waarschuwingssignalen op tijd opmerken en proactief de vervaldatums verschuiven voordat uw team wordt getroffen door een overvloed aan taken.

5. Blijf binnen budget – en weet wanneer u meer moet vragen

Het overkomt veel teams – u bereikt het einde van het project en komt er dan pas achter dat u het budget hebt overschreden. Of misschien had u graag geweten dat er geld was dat u van het ene project naar het andere had kunnen verplaatsen. Met een grafiek voor het volgen van budgetten krijgt u snel inzicht in de geschatte scope van een project en hoe het project zich daartoe verhoudt. Houd bij hoeveel geld er in al uw projecten wordt besteed om ervoor te zorgen dat de uitgaven op schema blijven.

6. Focus uw team op werk met een grote impact

Bent u er aan het einde van een kwartaal wel eens achter gekomen dat u uw aandacht vooral hebt gericht op werk met een lage prioriteit? Door het prioriteitsniveau van het werk te kennen, kunt u er zeker van zijn dat uw team tijd besteed aan werk met een grote impact en niet wordt overspoeld met taken met een lage prioriteit.

7. Zorg dat uw team een lege inbox krijgt

Als u deel uitmaakt van een team dat werk met tickets bijhoudt, zoals klantsucces of IT, wilt u dat deze cijfers laag zijn. Bekijk snel of er veel open tickets zijn en in welke regio’s of afdelingen. Vervolgens kunt u met uw team aanvragen prioriteren zodat er uiteindelijk niets meer in de inbox zit.

Al uw inzichten op één plek

Bent u klaar om in de gegevens van uw team te duiken? Ontvang uitvoerbare inzichten om het werk op schema te houden. Begin vandaag nog Universele rapporten te gebruiken.

Would you recommend this article? Yes / No