nl

Ontgrendel gegevens om de efficiëntie van uw team te verbeteren met Universele rapporten

Lees dit artikel in het Frans, Duits, Portuguees, Spaans, Traditioneel Chinees, Russisch, Englels, Pools, or Japanese.

In de huidige wereld van big data beschikken we over ongelofelijke hoeveelheden informatie. Hoeveel mensen zagen een specifieke advertentie en hoeveel klikten er vervolgens op? Welke campagnes droegen het meeste bij tot de pijplijn en welk percentage van deze deals werd afgesloten? Door middel van gegevens kunnen we antwoorden krijgen op al deze vragen.

En toch, met al deze dashboards, spreadsheets en analyses blijft één vraag moeilijk te beantwoorden: hoe goed doet ons team het bij het realiseren van de doelen?

Daarvoor is er Universele rapportage. Met deze functie beschikken leidinggevenden nu over een rapportagetool die rechtstreeks verbonden is met het werk dat in hun team plaatsvindt. Met deze tool kunnen leidinggevenden eindelijk antwoord geven op de vraag: hoe staat het werk in mijn organisatie er op dit moment voor?

Met universele rapporten kunt u nu op vier manieren inzicht krijgen in en actie ondernemen voor uw meest essentiële initiatieven:

Problemen snel opmerken en oplossen

Universele rapportage geeft leidinggevenden zoals u een overzicht van hoe uw team bijdraagt aan grote, complexe initiatieven. Lopen de project voor op de planning of lopen ze achter? Met een holistische blik op al het werk dat uw team doet, kunt u problemen spotten en waar nodig tijd en energie omleiden. In plaats van de problemen pas aan te pakken wanneer ze ontstaan, kunt u nu pro-actiever zijn, en zo soepeler werk garanderen.

Maak dashboards voor elk team en initiatief om de voortgang bij te houden en met het hele bedrijf te delen.

Weet hoe het werk ervoor staat

Het is maandagochtend en uw CEO heeft u net gevraagd hoe een groot project ervoor staat en of het nog steeds binnen budget is. U en uw team besteden vervolgens heel de dag om die vraag te beantwoorden. Hoewel het in theorie eenvoudig zou moeten zijn om te weten wat de status van het werk aan belangrijke initiatieven is, is het dat vaak niet. Werk raakt verspreid over verschillende spreadsheets, documenten, e-mails en tekstberichten. Het verzamelen van deze informatie, en ervoor zorgen dat deze informatie werkelijk de meest recente en accurate is, is vaak een extreem moeizame taak.

Universele rapportage maakt het echter even makkelijk als het opstellen van een rapport of een blik op uw dashboard, wat u en uw team tijd en stress scheelt. U kunt zelfs uw dashboard met uw CEO delen zodat ze zelf kunnen zien hoe het werk vordert. Als er iets niet in de haak is, kunt u gelijk in dat project duiken en helpen de problemen op te lossen voor ze te groot worden.

Nauwkeurig werk distribueren

Een van de moeilijkste onderdelen van het werk van een people manager is ervoor zorgen dat werk evenwichtig en houdbaar wordt verdeeld. Het verdelen van het werk is enorm belangrijk, 7 van de 10 kenniswerkers gaven aan in 2020 last te hebben gehad van een burn-out.

Met Universele rapportage wordt het verdelen van taken precisiewerk. Met gegevens over hoe zwaar of licht de werkbelasting van een teamlid in verschillende projecten is, kunt u het werk op de juiste wijze tussen uw teamleden verdelen. Zo zorgt u er voor dat niemand onvoldoende ingezet wordt en ook dat niemand last krijgt van burn-outverschijnselen. Wanneer u dit type gegevens heeft, kunt u ook makkelijker pleiten voor meer opdrachtnemers of medewerkers voor uw team wanneer iedereen moeite heeft met de werkbelasting.

Voorkom burn-out door snel inzicht te krijgen in hoe het werk over uw team is verdeeld.

Budgets bijhouden

Projectbudgetten worden maar al te vaak overschreden en dit kan problematisch zijn. Hoe groter een project, hoe moeilijker dit trouwens te voorkomen is. Met Universele rapportage kunt u in realtime uw budget bijhouden terwijl het geld wordt uitgegeven.

In plaats van uw adem in te houden en het beste te hopen wanneer u een factuur opent, weet u door het geld bij te houden altijd of u binnen uw budget blijft of niet. Als het erop lijkt dat u te snel te veel geld uitgeeft, kunt u beslissen of u een budgetverhoging moet aanvragen of de omvang van het project moet beperken. In beide gevallen kunt u met deze informatie een weloverwogen beslissing nemen voor de volgende stappen in plaats van pas te reageren nadat u de deal heeft gesloten.

Gebruik universele rapportage voor realtime updates over budgetten, voortgang en de stand van het werk.
Would you recommend this article? Yes / No